top of page

WAT IS MICRONEEDLING?

Microneedling is een behandeling waar met een pen bestaande uit vibrerende fijne naaldjes een serum in de huid wordt aangebracht. Hierdoor zal de collageenproductie gestimuleerd worden en de elasticiteit van de huid neemt toe. De huid wordt vernieuwd zonder dat de bovenste huidlaag beschadigd wordt. Hierdoor kunnen er op een natuurlijke wijze veel huidverbeteringen bereikt worden en daardoor ook zeer geschikt voor de dunne, gevoelige huiden. 

 

MICRONEEDLING IS EEN GOEDE BEHANDELING VOOR:

 • Fijne lijntjes en rimpels  

 • Acne-littekens      

 • Alle andere littekens 

 • Grove huidstructuur/vergrootte poriën 

 • Zonbeschadiging

 • Pigment problemen   

 • Striae/zwangerschapstriemen

 

WELK EFFECT MERK IK NA DE BEHANDELING?

Na verloop van tijd zult u merken dat de huid steviger en gladder wordt. Dit komt omdat de celdeling een boost krijgt. Rimpels en littekens zullen geleidelijk verminderen. Oude cellen verdwijnen waardoor de bovenste huidlaag weer zijn normale dikte terugkrijgt. U krijgt uw egale en stralende huid weer terug! Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merkt u dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne-littekens en rimpels verminderd geleidelijk. De celdeling krijgt daarnaast een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Daardoor hebben verstoppingen (comedonen) minder kans. Microneedling heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment (zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties) dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender. 

 

Na een kuur van 3 tot 5 sessies en dit om de 3 weken bereikt men het beste resultaat. Hoelang dit resultaat blijft is afhankelijk van het type huid. Uit ervaring weten we dat 2 maal een onderhoudsbeurt per jaar aan te raden is om er voor te zorgen dat u het hele jaar door kunt genieten van een stralende elastische gezonde huid.

 

HOE ERVAART U DE BEHANDELING?

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid en goed te verdragen is zonder verdoving. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt worden van verdovende crème.

 

HOE ZIET DE HUID ERUIT NA DE BEHANDELING?

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak zal de huid er roze/ rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. 2 tot 3 dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten, de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook weer het voordeel van de deze behandeling. De behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag! Door de versnelde celdeling kan uw huid licht gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten. 

 

NAZORG:

Na de behandeling krijgt iedere klant een fiche mee met daarop nog eens alle tips en nazorgmaatregelen.

Het is belangrijk om deze punten goed op te volgen.

 

 1. Vermijd contact met de huid. Probeer zo weinig mogelijk met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën.

 2. Gedurende 24u kunt u geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie.

 3. Na 24u kunt u weer uw huidverzorgingsproducten en/of make-up gebruiken.

 4. Reinig uw gezicht gedurende 24u alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.

 5. Vermijd gedurende 24u sporten, fysieke inspanningen en sauna. Vermijd tevens zwembaden of het nemen van een bad vanwege bacteriën.

 6. Douchen kan na 6u maar vermijd zepen op de zones die behandeld zijn.

 7. Vermijd de zon (nebank). Uw huid is herstellende en daardoor gevoelig voor schadelijke UV-straling.

 8. Drink gedurende 24u min 2l water.

bottom of page