RF Microneedling : 

Gezicht   Prijs : 150,- euro

Gezicht+hals   Prijs : 175,- euro

Gezicht +hals + decolleté   Prijs : 235,- euro

 

Microneedling : 

Gezicht   Prijs : 120,- euro

Gezicht+hals   Prijs : 147,- euro

Gezicht +hals + decolleté   Prijs : 185,- euro

Wat is microneedling?

Bij microneedling wordt een vibrerende pen over de huid bewogen om gecontroleerde microverwondingen te veroorzaken in de vorm van microscopisch kleine gaatjes in de huid. Dit activeert de huidcellen om zich te vernieuwen en de bindweefselcellen om nieuw collageen te produceren. Op deze manier wordt de huid frisser, beter doorbloed en sterker.

Wat is RF-microneedling?

RF-microneedling maakt gebruik van speciale ‘geactiveerde’ gouden naalden om micropuncties in de huid te creëren en tegelijkertijd radiofrequente energie af te geven via deze puncties. Bij RF-microneedling worden naaldjes dus gebruikt met als doel de radiofrequentie in de lederhuid te brengen. Radiofrequentie zorgt voor de toevoeging van warmte, waardoor de productie van huidverbeterende eiwitten en enzymen zoals collageen, elastine en hyaluronzuur nog sterker is. Bekijk deze video voor meer uitleg.

Verschillen in apparaat

Microneedling passen we toe met de microneedling Pen. Een heel slim en krachtig microneedling-apparaat met de beste kwaliteit naalden. Het is het eerste medische apparaat voor microneedling met de officiële keurmerken.

Bij RF-microneedling gebruiken we het speciale INTENSIF handstuk . Bijzonder van dit apparaat zijn de disposables met niet-geïsoleerde gouden naalden. Dit houdt in: de afgifte van de RF warmte vindt plaats over de gehele lengte van de naald en niet alleen op het puntje van de naald. Dat maakt de RF microneedling heel krachtig in zijn werking en resultaten.

Verschillen in uitvoering

Bij medische microneedling wordt eerst een tussenstof of serum aangebracht en daarna glijdt de huidtherapeut in banen over de huid. De vibrerende pen geeft honderden kleine prikjes per seconden. De nieuwste inzichten omtrent microneedling zijn dat de beste klinische verbeteringen worden ervaren met een kortere werkdiepte (0,5 mm). Als behandelaar moet je je richten op de dermale-epidermale kruising in de huid, deze grens corrigeert de structuur in de huid en zorgt voor een verhoogde productie van collageen type I, III, IV, VII en XVII.

Bij RF-microneedling  geven we pulsen af op de huid via een handstuk met een disposable gouden naaldjes. Puls voor puls glijden de naaldjes soepel in de huid en zo gaan we het gehele behandelgebied nauwkeurig af. Microneedling met RF lijkt op een fractionele laser, maar de naaldjes kunnen veel dieper komen, variërend en instelbaar van 0,5 mm tot wel 5 mm. Het is voor bepaalde indicaties nodig om ook de onderlagen te behandelen. De diepte wordt ingesteld op het specifieke behandelgebied. Er wordt geen tussenstof gebruikt.

Verschillen in indicaties

De traditionele microneedling is een perfecte methode om restacné, rode en bruine vlekjes na acné, kleine littekentjes (minder dan 6 maanden oud) en grove poriën te verminderen. Microneedling is ook een gemakkelijke en eenvoudige huidbehandeling voor mensen met beginnende huidveroudering, die de verschijning van fijne lijntjes en rimpelvorming op een natuurlijke manier willen uitstellen.

RF-microneedling is intensief. Het is de meest effectieve manier om oudere acné-littekens, onregelmatige huidtextuur, striae, operatielittekens, littekens door brandwonden en andere traumalittekens te verbeteren. Bij rimpels en huidverslapping is RF-microneedling ook een stuk sterker, vanwege de werking in de diepte en de toegevoegde warmte. Als je van middelbare leeftijd bent, zal ik eerder kiezen voor RF-microneedling.

Toepasbaar bij acné?

Microneedling is vaak een ideale behandeling voor tieners en twintigers die genezen zijn van actieve acné. Zodra door de acnébehandelingen en het gebruik van goede huidproducten geen ontstekingen meer te zien zijn, stappen we vaak over op microneedling.

Wat je misschien niet zou verwachten, is dat RF-microneedling uitstekend ingezet kan worden bij actieve acné. Door de warmte van radiofrequentie krimpen de talgklieren, waardoor de talgklieractiviteit wordt geremd. De daaropvolgende vermindering van de talgproductie en afname van P. acnes bacterie, verbetert dus de huidconditie van de patiënt. Door de warmte van de naalden loop je geen risico op verspreiding van de bacterie tijdens de behandeling.

Verschillen in gevoeligheid

Microneedling voelt een beetje scherp aan, maar is prima te verdragen. Er is geen verdoving nodig.

De gevoeligheid die gepaard gaat met RF-microneedling  is misschien hoger dan traditionele microneedling, maar is zeer beheersbaar met behulp topische anesthetica zoals lidocaïne, die 30 minuten voor de behandeling wordt aangebracht. Zo blijft de behandeling een prettige ervaring.

Wat zijn de overeenkomsten van microneedling en RF-microneedling?

 • Zowel microneedling als RF microneedling kunnen beide op alle locaties van het lichaam worden gebruikt.
 • Beide behandelingen vereisen een reeks behandelingen in kuurvorm voor het beste resultaat.
 • Beide behandelingen zijn veilig voor meerdere huidtypes en huidtinten.
 • Je zou het niet verwachten, maar de hersteltijd van beide behandelingen is nagenoeg hetzelfde. Meestal een paar uur tot één dag roodheid en minimale zwelling, wat erg aantrekkelijk is voor mensen met een drukke levensstijl. Littekens kunnen bij RF-microneedling wat langer rood blijven, maar dat is juist een goed teken

  Microneedling & RF microneedling is een goede behandeling voor:

  • Fijne lijntjes en rimpels  

  • Acne-littekens      

  • Alle andere littekens 

  • Grove huidstructuur/vergrootte poriën 

  • Zonbeschadiging

  • Pigment problemen   

  • Striae/zwangerschapstriemen

  • Huid verstrakking

  • Verslapte nek

HOE ZIET DE HUID ERUIT NA DE BEHANDELING?

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak zal de huid er roze/ rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. 2 tot 3 dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten, de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook weer het voordeel van de deze behandeling. De behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag! Door de versnelde celdeling kan uw huid licht gaan schilferen waarbij de

WELK EFFECT MERK IK NA DE BEHANDELING?

Na verloop van tijd zult u merken dat de huid steviger en gladder wordt. Dit komt omdat de celdeling een boost krijgt. Rimpels en littekens zullen geleidelijk verminderen. Oude cellen verdwijnen waardoor de bovenste huidlaag weer zijn normale dikte terugkrijgt. U krijgt uw egale en stralende huid weer terug! Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merkt u dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne-littekens en rimpels verminderd geleidelijk. De celdeling krijgt daarnaast een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Daardoor hebben verstoppingen (comedonen) minder kans. Microneedling heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment (zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties) dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender. 

Na een kuur van 3 tot 5 sessies en dit om de 3 weken bereikt men het beste resultaat. Hoelang dit resultaat blijft is afhankelijk van het type huid. Uit ervaring weten we dat 2 maal een onderhoudsbeurt per jaar aan te raden is om er voor te zorgen dat u het hele jaar door kunt genieten van een stralende elastische gezonde huid.

NAZORG:

Na de behandeling krijgt iedere klant een fiche mee met daarop nog eens alle tips en nazorgmaatregelen.

Het is belangrijk om deze punten goed op te volgen.

 1. Vermijd contact met de huid. Probeer zo weinig mogelijk met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën.

 2. Gedurende 24u kunt u geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie.

 3. Na 24u kunt u weer uw huidverzorgingsproducten en/of make-up gebruiken.

 4. Reinig uw gezicht gedurende 24u alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.

 5. Vermijd gedurende 24u sporten, fysieke inspanningen en sauna. Vermijd tevens zwembaden of het nemen van een bad vanwege bacteriën.

 6. Douchen kan na 6u maar vermijd zepen op de zones die behandeld zijn.

 7. Vermijd de zon (nebank). Uw huid is herstellende en daardoor gevoelig voor schadelijke UV-straling.

 8. Drink gedurende 24u min 2l water.