Heb je last van Couperose/rode spinnen en Rosacea ?

Bijgewerkt op: 27 mrt.
Heb je last van ontsierende rode adertjes in je gezicht en wil je graag zo snel mogelijk vanaf ? Dan is de laser behandeling voor couperose iets voor jou. De rode verkleuring verdwijn en je krijgt jouw eigen tint terug.


Symtomen/Diagnose :

Couperose.

Couperose kenmerk zich door de aanwezigheid van vele gesprongen bloedvaatjes. De rood of blauw gekleurde vaatjes bevinden zich meestal op wangen, neus en kin en soms ook in de hals of het decollete. Ze geven tintelend, branderig gevoel en jeuken. Ze zijn onschuldig en komen vaar bij vrouwen dan bij mannen.

ze ontstaan door, erfelijkheid en huidtype, alcohol gebruik en roken, sommige geneesmiddelen, overmatig blootstelling aan de zon en temperatuurschommelingen ( saunabezoek of vrieskou ).

Spider Naevus.

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers ( zoals een spin ). het wordt vaak gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen en vrouwen. Een spider is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar kan cosmetisch storend zijn.

ontstaan door hormonale factoren, een leversaandoening, of een schildklierafwijking kunnen een rol spelen bij het onstaan van deze vaatafwijkingen in het gezicht, in de hals of nek, op handruggen of onderarmen.

Rosacea.

Rosacea kenmerkt zich door een felrood verkleurde huid, met name in het gebied rond de neus en de wangen. Er zijn gesprongen bloedvaatjes zichtbaar, maar ook vaak rode bultjes en puistjes. De meeste patiënten die rosace hebben, denken dat ze gewoon last hebben van acne. Dit komt met name door de aanwezigheid van de pukkeltjes in het aangedane gebied. Rosace aheeft echter niets mee te maken en is een chronische huidaandoeningen.

De oorzaak van rosacea is niet bekend. Rosacea ontsaat meestal tussen 30e en 50e levensjaar en komt met name bij vrouwen voor. Er zijn wel factoren die verergering van rosacea kunnen beinvloeden: Alcohol en bepaalde voedingsmiddelen, sommige vaatverwijdende geneesmiddelen, overgevoeligheid ( voor bijv. huidverzorgingsproducten ), hormonen.

Wat kan laser therapie bij couperose doen ?