Diode Laser Ontharing
Wat is nu laserontharing?
Het is een behandeling voor ongewenst of overmatige haargroei. De laser in het apparaat geeft een bepaalde golflengte van het licht af. Dat licht wordt omgezet in warmte. Dat wordt geabsorbeerd door pigment in de follikel. De voedingsbodem van de follikel wordt heel erg verhit en wordt daardoor beschadigd. Waardoor het haar in het haarzakje geen voeding krijgt en hierdoor niet meer kan groeien. Door middel van laserbehandelingen wordt de haargroei sterk gereduceerd.
3. Q&A Laserontharing Vraag
3.1 Hoef ik na een behandeling nooit meer te scheren? 100% haarvrij voor altijd is geen realistisch doel. Dikke donkere haren kunnen uitstekend worden behandeld. De donkere haren zullen langdurig wegblijven, er zullen wel donsharen en blonde haren achterblijven. Laser pakt geen haren dat geen pigment bevatten, zoals bijvoorbeeld witte, dons, rossige of blonde haren. Leg je klant uit wat zij kunnen verwachten, zodat zij niet teleurgesteld worden en ontevreden de deur uit gaan! Vraag
3.2 Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig? Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren te behandelen.
De haren kunnen helaas niet in 1 behandeling verwijderd worden, omdat de haren zich in verschillende haargroeifases bevinden. Alleen de haren die in de actieve groeifase, die goed vastzit in het haarzakje, kunnen worden behandeld.
En wordt de voedingsbodem van het haarzakje behandeld. Er zijn meerdere behandelingen nodig omdat de haren in verschillende groeifases zitten. Er zijn ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig om het haar te verwijderen. Er zijn ook klanten die met minder behandelingen uitbehandeld zijn. Dit kan afhangen van de soort haren, dikte van de haren, kleur van het haar, erfelijke ziekte, hormonale problemen. Over het algemeen hebben mannen meer behandelingen nodig dit komt doordat zij sterkere, dikkere, stevigere haren hebben. Mannen hebben soms wel 10 tot 12 behandelingen nodig
Vraag 3.3 Wanneer ga ik resultaat zien?
Je gaat circa 2 weken na de behandeling resultaat zien, na de behandelingen blijven de haren in het haarzakje zitten en die worden dan naar buiten gewerkt. Vervolgens vallen deze vanzelf uit. Het zal lijken alsof deze doorgroeien, maar door bijvoorbeeld scheren zal je zien dat een deel niet meer terug groeit. Na iedere behandeling zie je meer kale plekken waar geen haargroei meer is.
Vraag 3.4 Is het resultaat blijvend? Door laserontharing vermindert sterk de haargroei. Het reduceert de haargroei met 80 tot 90%. De haren blijven langdurig weg en er blijven wat donsharen achter. Deze kunnen in de toekomst dikker en donkerder worden. Dit is een natuurlijk proces en dit heeft niets te maken met de behandelingen. Dit kan komen door hormonen, medicatiegebruik of erfelijkheid. Het is een fabeltje dat haren door laserontharing voor altijd wegblijven. We adviseren klanten vaak ook om eens per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.
Vraag 3.5 Wat is het verschil tussen laser en IPL? Men verwart IPL vaak met Laser. Deze termen worden door elkaar gebruikt. Het is allebei een apparaat wat licht afgeeft en het wordt allebei ingezet voor het ontharen. En dat is ook de enige overeenkomst. Het zijn twee verschillende behandelingen, leg je klant duidelijk het verschil uit. Laser geeft 1 golflengte van het lichtspectrum af en die pakt 1 bepaald iets in de huid. Laserapparaat kan ook 1 ding en dat is ontharen. IPL daarentegen kan meerdere behandelingen, bijvoorbeeld ontharen, bloedvaatjes en pigment verwijderen. IPL apparaat kun je veel meer mee, IPL heeft een grotere lichtspectrum. Het geeft meerdere soorten licht af, voor andere behandelingen zoals pigment is dit ideaal omdat het verschillende dieptes van de huid ingaat met verschillende kleuren. Voor ontharing is IPL niet geschikt omdat het minder krachtig werkt dan laseren.
Vraag 3.6 Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen. De interval tussen behandelingen is erg belangrijk voor het resultaat. Haren groeien in verschillende groeifases. De haren moeten worden behandeld in de juiste fase voor een beter resultaat. Behandelingen boven het hart, dus het gelaat hebben een interval van 4 tot 6 weken.
Behandelingen onder het hart, dus bijvoorbeeld bikinilijn of de benen hebben een interval van 8 weken, omdat de haren langzamer groeien. Het is erg belangrijk om die interval goed aan te houden. Mocht jouw klant bijvoorbeeld een keer niet kunnen en moet je een behandeling uitstellen. Dan is het belangrijk om die 6 weken weer over te slaan. Dan moet je dus na 12 weken een nieuwe afspraak met de klant inplannen, want dan zit je in dezelfde haargroeifase. Daardoor heb je beter resultaat dan dat je bijvoorbeeld na 10 weken behandeld. Interval is erg belangrijk, paar dagen of een week eerder of later is niet erg. Maar het moet 2, 3 weken later zijn, in dat geval kun je beter en haargroeifase overslaan.
Vraag 3.7 Kan ik ook in de zomer behandeld worden? Tijdens de behandeling moet er opgepast worden voor de zon, zonnebank en zelfbruinende middelen. Omdat er dan een kleiner contrast is tussen de kleuren van de haren en de kleuren van de huid. Hoe groter het contrast hoe mooier het resultaat is. Dus hoe lichter het haar is en hoe donkerder het haar hoe mooier het resultaat. Bij een lichte huidtype kan de laserapparaat ook hoger ingesteld worden. We adviseren niet in de zomer te starten. Bij een zongebruinde huid is er een grotere kans op verbranding van de huid. Omdat de pigmentcellen te actief zijn in de huid ook doordat er pigmentverschuivingen plaatsvinden. Dat komt doordat het licht van de laser voor ontharing werkt op pigment. Hij pakt het pigment in het haarzakje om het te beschadigen. Maar als er te veel pigment in de huid is kan hij ook het pigment in de huid pakken. Dat risico is te groot daarom adviseren wij om op te passen met de zon tijdens het proces. Wel kun je bijvoorbeeld oksels doorbehandelen in de zomer, omdat dat gebied niet in de zon komt. Als klanten toch willen doorbehandelen adviseren wij goed in te smeren met factor 50, in de schaduw zitten en niet vol in de zon waardoor het behandelgebied verkleurd. De donkere huid (type 5 en 6) kun je wel behandelen, maar het contrast tussen de huid en het haar. De haren moeten donkerder zijn dan de huid. Bij donkere huid houdt je rekening met de instellingen. Je moet het laserapparaat lager instellen waardoor je meer behandelingen nodig hebt. Dat komt omdat er minder contrast is tussen de huid en de haren. Ook wordt het sterk afgeraden te laseren als er zelfbruiners zijn gebruikt
Vraag 3.8 Doet de behandeling pijn? De behandeling is niet pijnloos. De ene vindt het gevoelig en de ander vindt het echt pijnlijk, dit ligt aan de pijngrens van de klant. De behandeling voelt als kleine elastiekjes die tegen je huid aanspringen. Pijnloze lasers zit te laag in energie waardoor het ook niet effectief is. Om de haarzakjes te kunnen vernietigen, moet je hoger energie gebruiken. Wel heeft de laser koeling op de handstuk waardoor je de huid vooraf goed kan koelen. Voornamelijk bij de bikini is dit erg prettig. Na de behandeling kun je ook de huid koelen of lekkere verkoelende aloe vera zalf opsmeren.
Vraag 3.9 Waarom kost een laserbehandeling bij jullie zoveel meer?
Een goede Ontharing Specialiste neemt de tijd om een behandelgebied goed en nauwkeurig af te gaan. Het kost bij een Ontharing Specialiste meer tijd omdat ieder stuk van de huid wordt behandeld waardoor iedere haar mee behandeld wordt. Terwijl betere salons soms wel in 20 minuten een compleet onderlichaam behandelen. Dus: “If it sounds too good to be true, it probably is!” Wat een belangrijk aandachtspunt is, is de behandelaar. Het is erg belangrijk dat de behandelaar kennis heeft van de huid, haren en apparatuur. De behandelaar moet precies weten wat de laser doet als je het op de huid zet en weten wat de risico’s zijn. Waardoor je het apparaat goed kan instellen. Het is erg belangrijk dat er begrepen wordt welke stand je kiest en waarom. En ook bij elke behandeling snapt of je het moet aanpassen, het verhogen of juist verlagen. Zonder goede kennis is er kans op pigmentatie, verbranding, huidbeschadigingen of er wordt te veilig gewerkt met een te lage energie. Waardoor er geen goede resultaten zijn. Een goede kennis is dus een must!
Vraag 3.10 Wanneer kom ik in aanmerking voor een behandeling? Het haar moet pigment bevatten, donker blonde, bruine en zwarte haren kunnen behandeld worden. Rosige, witte of hele blonde haren bevatten geen pigment en kunnen dus niet behandeld worden. Alle gebieden op het gezicht en het lichaam kunnen behandeld worden zolang de huid in tact is. Er mogen geen huidziektes, ontstekingen in het behandelgebied zijn. Ook moet de klant zelf in goede gezondheid zijn. Bepaalde aandoeningen en medicatie is niet toegestaan, zoals antibiotica en chemopillen. Bij zwangerschap kan een klant niet behandeld worden. Er zijn geen onderzoeken naar of het schadelijk is. De haren zijn van invloed van hormonen. Die zijn tijdens een zwangerschap anders en zal de kans dat de behandeling niet aanslaat groot zijn. Na borstvoeding en als hormonen weer op rails zijn mag de klant starten met laseren. Een zongebruinde huid mag niet behandeld worden in verband met pigmentatie en verbranding. Bij epilepsie zorg je ervoor dat de klant een dichte bril op heeft en daar een handdoek overheen doet. Epilepsie aanvallen kunnen getriggerd worden door felle licht van de laser. Bij immuunziekten kan een klant minder snel genezen. Als de klant verbrand wordt, kan de wond ontsteken en minder goed genezen. Ook wordt het afgeraden om te laser bij eczeem, psoriasis, beschadigd huid, wonden, diabetes. Bij twijfel vraag de klant om goedkeuring van de huisarts!
Nazorginstructie: Onderstaande adviezen geven wij om het effect van de behandeling te optimaliseren: · Direct na de behandeling mag u uw dagelijkse activiteiten hervatten. · U kunt desgewenst een coolpack kopen om te koelen na de behandeling · Bij zwelling of napijn kunt u de behandelde gebieden behandelen met een coolpack. Burnshield en Alhydran Crème geeft hierbij ook verlichting · Vermijd blootstelling aan zwembad en sauna gedurende twee weken. · Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank twee weken voor en na elke behandeling · Indien u een laserbehandeling., chemische peeling of een andere behandeling op basis van een actieve huidreactie overweegt na behandeling met een laserbehandeling, bestaat er een theoretische risico dat er een ontstekingsreactie wordt veroorzaakt in het behandelde gebied. · Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfectie en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi resultaat leiden. Als u de behandelde plaats goed verzorgt, duurt het 2 tot 8 weken tot de wond genezen is.
www.jetzets.nl
www.facebook.com/jetzetsbeautycare
www.instagram.com/jetzetsbeautycare
https://www.tiktok.com/@jetzetsclub
Tel/whatsapp : 0610210012
